بوی بد فاضلاب | رفع بوی بد فاضلاب

بوی بد فاضلاب: چگونه از شر آن خلاص شویم؟

بوی بد فاضلاب از دغدغه‌ها و چالش‌هایی است که اکثر خانواده‌ها با آن روبرو بوده و به دنبال راه حلی اساسی و کم هزینه هستند تا از متصاعد شدن بوی فاضلاب در داخل آپارتمان و منزل جلوگیری کنند. این بو نه تنها آزاردهنده است، بلکه نشانه‌ای از مشکلات بهداشتی و ساختاری در سیستم فاضلاب است. در قدم اول برای از بین بردن بوی بد فاضلاب باید علت را به صورت ریشه‌ای شناسایی کرد سپس اقدامات لازم را انجام داد. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا به صورت تخصصی به این مشکل پرداخته و اه حل‌های اقتصادی و کم هزینه را به شما معرفی کنیم.

 علت بوی بد فاضلاب

برای رفع بوی بد فاضلاب، علت آن را به صورت تخصصی و ریشه‌ای جستجو کنید. اگر این مشکل به صورت ریشه‌ای حل نشود پس از مدتی بار دیگر با این مشکل مواجه شده و مجبور خواهید بود هزینه بیشتری را صرف کنید. ولی دلیل ساعد شدن بوی بد فاضلاب در داخل ساختمان‌های اداری و مسکونی چیست؟

یکی از این دلایل گازهای سپتیک است. گازهای ناشی از تجزیه فضولات در سیستم سپتیک بوی نامطبوعی را در هوا منتشر می‌کنند. منظور از گازهای سپتیک همان گاز  متان، هیدروژن سولفید و آمونیاک هستند و به سرعت در فضای داخلی خانه پخش می‌شوند. البته کوچک‌ترین نقش و ایراد در لوله کشی فاضلاب نیز دلیل پخش بوی نامطبوع است. هر گونه نقص مهندسی در سیستم لوله‌کشی منجر به نشت و بروز بوی بد شود. این ایرادات ناشی از موارد زیر است:

  • نصب غیر اصولی لوله‌ها 
  • استفاده از لوله‌های غیر استاندارد
  • فرسودگی و شکستگی لوله‌ها

گاهی بوی فاضلاب، همان بوی آب یا مواد مانده است،  برای این مشکل سیفون‌ها را مورد بررسی قرار دهید. از نظر تخصصی سیفون‌ها یک مانع برای جلوگیری از ورود بوی فاضلاب به داخل خانه هستند. اگر سیفون خشک شود یا به درستی کار نکند، بوی فاضلاب مانده به فضا نفوذ کرده و در وسعت بیشتری پخش می‌شود. این مشکل در حمام و سرویس بهداشتی بیشتر به چشم می‌خورد.

تجمع رسوبات و مواد زائد در لوله‌های فاضلاب از دلایل بروز بوی بد است. این رسوبات شامل چربی، مو و مواد غذایی هستند و به تدریج در لوله‌ها جمع می‌شوند. وقتی فضولات و مواد زائد در قسمت شتر گلویی لوله فاضلاب باقی بمانند و به مرور زمان تبدیل به رسوب می‌شوند.

اگر لوله‌های خمیده یا شتر گلویی، به دلیل عدم استفاده خشک شوند، باعث خروج بوی بد خواهند شد. در این حالت، باید آب به داخل لوله‌ها ریخته شود تا مانع از ورود بوی فاضلاب به داخل خانه شود. البته پر شدن چاه فاضلاب یا نشتی آن منجر به بروز بوی بد در خانه می‌شود. این مشکل در مناطقی شایع‌تر است که به فاضلاب شهری متصل نیستند.

روش‌های خانگی برای رفع بوی بد فاضلاب

با چند روش ساده خانگی می‌توان بوی بد فاضلاب را از بین برد اگر روش‌های خانگی جوابگو نبودند توصیه می‌کنیم با کارشناسان لوله بازکنی در تماس باشید تا آنها با تجهیزات پیشرفته علت اصلی متصاعد شدن بوی بد فاضلاب را شناسایی کنند. اگر با مشکل بوی بد فاضلاب مواجه شدید، می‌توانید از روش‌های زیر برای رفع آن استفاده کنید.

ترکیب سرکه و جوش شیرین از روش‌های موثر برای رفع بوی بد فاضلاب است. برای این کار، مقداری سرکه سفید و جوش شیرین را به داخل لوله فاضلاب بریزید و بعد از چند ساعت با آب داغ بشویید. این ترکیب به دلیل واکنش شیمیایی که ایجاد می‌کند، بوی نامطبوع را از بین می‌برد.

جالب است بدانید، مخمر نان یک روش طبیعی برای رفع بوی بد فاضلاب است. برای این کار، یک بسته مخمر نان را در یک کاسه آب جوش حل کنید و آن را به داخل لوله بریزید. این محلول به مدت یک شبانه‌روز در لوله باقی می‌ماند تا به خوبی چربی‌ها و کثیفی‌ها را از بین ببرد. اگر به مخمر نان دسترسی ندارید، ترکیب آبلیمو، جوش شیرین و نمک را امتحان کنید.

ترکیب آبلیمو، جوش شیرین و نمک یک روش قطعی برای رفع بوی بد فاضلاب است. نمک و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید و درون لوله بریزید. بعد از ۳۰ دقیقه، آب لیمو را به لوله اضافه کنید تا بوی نامطبوع از بین برود. اگر بوی بد فاضلاب به دلیل خشک شدن شتر گلویی باشد، با ریختن آب در آن، مشکل را حل کنید. این کار به جلوگیری از ورود بوی فاضلاب به داخل خانه کمک می‌کند.

چاه بست یک روش کم هزینه و اقتصادی برای رفع مشکل است. این وسیله مانند مانع عمل کرده و از ورود بوی فاضلاب به داخل خانه جلوگیری می‌کند. گاهی بوی بد فاضلاب ناشی از پر شدن چاه است، در اینصورت بهترین راه‌حل تماس با شرکت‌های تخلیه چاه است. این شرکت‌ها به سرعت و به طور موثر مشکل را حل خواهند کرد.

هزینه لوله بازکنی

روش‌های تخصصی برای رفع بوی بد فاضلاب

اگر روش‌های خانگی و تخلیه چاه جواب نداد مطمئن باشید در سیستم لوله کشی شما ایراد وجود دارد. برای این کار با متخصصین لوله بازکنی در تماس باشید تا آنها به بررسی و تعمیر اتصالات بپردازند. گاهی مشکل به خاطر شکستگی لوله خرابی سیفون یا خرابی اتصالات است. در این مواقع کارشناسان با تجهیزات خاص خود لوله‌ها را تعمیر و با تعویض سیفون یا آب‌بندی اتصالات مشکل را حل می‌کنند.

وقتی بوی بد فاضلاب فقط در زمان بارندگی به مشام می‌رسد، مطمئن باشید که لوله هواکش چاه فاضلاب مشکل دارد. در این صورت لوله ونت را بررسی و در صورت نیاز تعمیر کنید. مواد شوینده و محلول‌های شیمیایی بوی بد فاضلاب را رفع می‌کند. این مواد باکتری‌ها و آلودگی‌ها را از بین برده و بوی فاضلاب را بهبود می‌بخشند.

 پیشگیری از بروز بوی بد فاضلاب

برای جلوگیری از بروز بوی بد فاضلاب، پیشگیری بهترین و کم هزینه‌ترین گزینه است. از ریختن مواد غذایی، چربی و روغن در سینک ظرفشویی خودداری کنید. این مواد به مرور باعث بسته شدن راه خروج فاضلاب شده و با تجمع فاضلاب بوی بد در هوا متصاعد می‌شود. هر چند وقت یکبار لوله‌های فاضلاب را با مواد شوینده و آب داغ شستشو دهید. آب داغ و مواد شوینده چربی، رسوبات و مواد زائد را ازبین می‌برد. از نصب فیلتر در سینک ظرفشویی و وان حمام غافل نشوید. چون مانع از ورود موها و مواد زائد به لوله‌ها شده و راه آب برای خروج فاضلاب همیشه باز است.

نتیجه‌گیری

بوی بد فاضلاب یک مشکل رایج و غیر بهداشتی است و در صورت رفع نشدن آن باعث بیماری و در موارد حادتر مسمومیت ساکنین ساختمان می‌شود. متصاعد شدن گازهای سپتیک، در طولانی مدت منشأ بیماری‌های عفونی در بین ساکنین ساختمان خواهد بود. البته این مشکل با رعایت نکات پیشگیرانه و روش‌های مناسب قابل رفع است. شناسایی زودهنگام علائم و اقدام به موقع از مشکلات جدی‌تر و پر هزینه تر جلوگیری می‌کند. در صورت بروز مشکلات جدی، از خدمات متخصصین لوله بازکنی کمک بگیرید تا مشکل به طور ریشه‌ای حل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button