رفع گرفتگی لوله سینک ظرفشویی | پلامبر تهران

گرفتگی لوله سینک ظرفشویی: چگونه آن را به سرعت برطرف کنیم؟

سینک ظرفشویی جزو پرمصرف‌ ترین تجهیزات در آشپزخانه بوده و به خاطر شستشوی انواع ظروف، چربی‌ ها و روغن‌ ها در لوله سینک انباشته و باعث گرفتگی شدید آن می‌شود. تجمع چربی، روغن، مو و باقیمانده غذا در لوله مخصوصاً در قسمت زیرین سیفون دردسر ساز بوده و مانع از جذب آب می‌شود. در ادامه مقاله، به بررسی علل گرفتگی سینک ظرفشویی، نشانه‌ ها و روشهای موثر برای رفع آن خواهیم پرداخت. برای رفع گرفتگی لوله کلیک کنید.

نشانه‌های گرفتگی سینک ظرفشویی

قبل از اینکه سینک ظرفشویی به طور کامل مسدود شود، نشانه‌هایی وجود داشته و به شما هشدار می‌دهد. یکی از اولین نشانه‌های گرفتگی، کند شدن جریان آب به داخل سینک است. اگر متوجه شدید که آب به آرامی تخلیه می‌شود، مطمئن شوید که مواد زائد در لوله‌ها تجمع داشته و مانع از تهویه کامل آب ظرفشویی می‌شود.

بوی بد فاضلاب مخصوصاً به هنگام صبح، یک علامت هشدار دهنده است. اگر بوی ناخوشایند از سینک به مشام می‌رسد، احتمالاً مواد زائد در لوله‌ها در حال تجزیه هستند و به زودی سیفون و لوله ظرفشویی دچار گرفتگی خواهد شد. اگر در طول یک ماه چندین دفعه با گرفتگی‌های کوچک مواجه می‌شوید که با تلمبه دستی برطرف می‌شوند، این موضوع نشانه‌ای از یک مشکل بزرگ‌تر بوده و نیاز به توجه بیشتری دارد.

 علت گرفتگی سینک ظرفشویی

گرفتگی سینک ظرفشویی به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. ریختن روغن و چربی در سینک ظرفشویی از اصلی‌ترین دلایل گرفتگی لوله‌ها است. این مواد به مرور زمان در سیفون و لوله‌ها جمع شده و قطر لوله را تنگ‌تر می‌کند. باقی‌مانده‌های غذا، سبزیجات و سایر مواد غذایی که به داخل سینک ریخته می‌شوند، نیز به مرور زمان باعث گرفتگی لوله خواهد شد.

خاک‌های باقیمانده از شستشوی سبزیجات و میوه‌ها از دلایل دیگر گرفتگی لوله و سینک ظرفشویی است. با گذشت زمان، رسوبات و جرم‌ها در دیواره‌های لوله‌ها جمع شده و جریان آب را محدود می‌کنند. البته نحوه نصب سینک ظرفشویی و نصب استاندارد لوله‌ها نیز بر گرفتگی آن تاثیر می‌گذارد. اگر شیب لوله سینک استاندارد نباشد، آب به درستی تخلیه نشده و باعث تجمع مواد زائد می‌شود. بعد از آشنایی با علل و دلایل گرفتگی لوله سینک ظرفشویی بهتر است با روش‌های رفع گرفتگی سینک ظرفشویی آشنایی کافی داشته باشیم.

۱. فنر برقی یا لوله بازکن

اگر گرفتگی سینک ظرفشویی شدید است با روش‌های خانگی برطرف نمی‌شود، استفاده از فنر برقی یا لوله بازکن مؤثر خواهد بود. این ابزارها به شما کمک می‌کنند تا فنر را به عمق لوله‌ها فرستاده و انسدادها را برطرف کنید. فنر را به آرامی وارد لوله کرده و آن را به سمت محل گرفتگی هدایت کنید. پس از رسیدن به محل گرفتگی، فنر را با دست یا دور کند دریل بچرخانید تا مواد مسدود شده را بشکنید. بعد از رفع گرفتگی، فنر را به آرامی خارج کنید.

۲. تمیز کردن سیفون و لوله‌های سینک

از راه‌های موثر برای رفع گرفتگی سینک ظرفشویی، تمیز کردن سیفون و لوله‌هاست. برای اینکار وسایل داخل کابینت زیر سینک را خالی کنید. زیر سیفون یک لگن بزرگ قرار دهید تا آب و مواد زائد در آن جمع شود. برای اطمینان می‌توانید زیر لگن یک پتو با نایلون قرار دهید تا از پاشیده شدن آب به اطراف جلوگیری کند.

سیفون را باز کرده و آب آن را در لگن خالی کنید. سیفون را با آب داغ بشویید تا جرم‌ها و رسوبات از بین بروند. می‌توانید از فرچه لوله شویی و مایع ظرفشویی برای شستشوی سیفون کمک بگیرید. لوله‌ها را با آب داغ بشویید و سپس سیفون تمیز را در جای خود ببندید. به هنگام بستن سیفون مطمئن باشید که به درستی آن را نصب کرده و آب چکه نمی‌کند.

۳. استفاده از قلاب برای در آوردن مو و پرز

گاهی دلیل گرفتگی سینک ظرفشویی گیر کردن مو و پرز است. برای رفع گرفتگی ناشی از مو و پرز، یک قلاب ساده بهترین و در دسترس‌ترین گزینه است. یک سیم مفتول را به شکل قلاب درست کنید. قلاب را به آرامی وارد لوله کرده و سعی کنید موها و پرزها را بیرون بکشید.

۴. باز کردن لوله ظرفشویی با جوش شیرین و سرکه

باز کردن لوله ظرفشویی با جوش شیرین و سرکه، از بهترین و مؤثرترین روش‌های خانگی برای رفع گرفتگی است. حدود سه تا پنج قاشق غذاخوری جوش شیرین را داخل لوله بریزید. سپس مقداری سرکه روی آن اضافه کنید. بگذارید ترکیب به خوبی واکنش داده و بجوشد و برای جلوگیری از انتشار بخار آن دریچه را به خوبی با حوله یا پارچه بپوشانید. بعد از چند ساعت، لوله را با آب داغ آبکشی کنید.

۵. ترکیب آب جوش و مواد شوینده

آب جوش و مواد شوینده یکی از روش‌های ساده و کم هزینه برای رفع گرفتگی سینک ظرفشویی است. آب را به جوش آورده و بگذارید کمی از حرارت بیفتد. مقداری مواد شوینده مانند تاید یا ریکا را به آب اضافه کنید. مخلوط را به آرامی درون لوله بریزید و چندین بار این کار را تکرار کنید.

۶. تلمبه دستی

تلمبه دستی از ابزارهای ساده و موثر برای رفع گرفتگی است. قسمت لاستیکی تلمبه را بر روی سوراخ کاسه سینک ظرفشویی قرار دهید. با ایجاد فشار به بالا و پایین، موج هوا وارد لوله سینک ظرفشویی شده و موادی که لوله را مسدود کرده است را جابجا می‌کند. این کار را چند بار تکرار کنید تا انسداد برطرف شود.

آیا محلول لوله بازکن سینک ظرفشویی آسیب رسان است؟

بله محلول لوله بازکنی به سینک ظرفشویی آسیب می‌رسانند. محلول‌های لوله بازکن حاوی مواد شیمیایی قوی هستند و به اتصالات و چسب اطراف لوله‌ها آسیب می‌رسانند. استفاده مکرر از این مواد باعث خوردگی لوله‌ها و ایجاد نشتی می‌شود. بهتر است از این محلول‌ها به ندرت استفاده کنید و در صورت امکان، روش‌های طبیعی و خانگی ذکر شده را برای رفع گرفتگی به کار ببرید.

 نتیجه‌گیری

گرفتگی سینک ظرفشویی موردی است که به راحتی قابل حل بوده و برای رفع آن احتیاج به شرکت لوله بازکنی ندارید. چون در سینک‌های ظرفشویی سیفون به کار می‌رود بنابراین اولین قدم در گرفتگی لوله ظرفشویی مربوط به سیفون بوده و در شرایط حاد می‌توانید سیفون را باز و آن را شستشو دهید. روش‌های خانگی، ابزارهای مناسب و رعایت نکات پیشگیری به شما کمک می‌کند تا از بروز مشکلات آینده جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button