رفع گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان

رفع گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان

گرفتگی لوله با سیمان، گچ و قیر از جمله مشکلاتی است که ممکن است در مسیر لوله‌ها ایجاد شود، به‌ویژه در زمان بازسازی و تعمیرات ساختمان. رفع گرفتگی لوله فاضلاب ناشی از این مواد، نیازمند روش‌های خاصی برای پاکسازی و باز کردن لوله است.

در بیشتر موارد، باز کردن لوله فاضلابی که با سیمان گرفته شده است، با استفاده از دستگاه لوله بازکنی مخصوص انجام می‌شود. با این حال، استفاده از روش‌های دیگری مانند حلال سیمان نیز می‌تواند در رفع این مشکل مؤثر باشد. انتخاب روش مناسب برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان، تا حد زیادی به شرایط گرفتگی و میزان ملات سیمانی که در لوله گیر کرده است، بستگی دارد.

علاوه بر گرفتگی لوله فاضلاب با قیر و سیمان معمولی، گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان سفید و گچ نیز از دیگر انواع گرفتگی‌های ناشی از مصالح ساختمانی هستند. هر یک از این گرفتگی‌ها، روش‌های رفع خاص خود را دارند. به عنوان مثال، رفع گرفتگی لوله با سیمان، نیازمند تکنیک‌ها و مواد ویژه‌ای است که برای این نوع گرفتگی طراحی شده‌اند.

گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان، گچ و قیر

در حین بازسازی و تعمیرات قسمت‌های مختلف ساختمان، به‌ویژه سرویس بهداشتی و حمام، گاهی اوقات لوله فاضلاب با سیمان و سایر ملات‌های ساختمانی مانند گچ و قیر دچار گرفتگی می‌شود. هنگام کاشی‌کاری یا نصب سرامیک در کف حمام، ورود موادی مانند گچ، سیمان سفید و دوغاب به مسیر لوله‌ها می‌تواند این مشکلات را ایجاد کند.

گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان، گچ و قیر

بنابراین، اغلب پس از بازسازی ساختمان و نصب تجهیزاتی مانند وان و روشویی در سرویس بهداشتی، نیاز به رفع گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان احساس می‌شود. در ادامه، پس از بررسی دلایل گرفتگی لوله با سیمان و سایر ملات‌های ساختمانی، روش‌های رفع این گرفتگی را معرفی خواهیم کرد.

دلایل گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان

هنگامی که با گرفتگی لوله‌های فاضلاب با مصالح ساختمانی مانند سیمان و گچ مواجه می‌شوید، این سوال برایتان پیش می‌آید که چگونه این مشکل را برطرف کنید. یافتن علت گرفتگی لوله‌های فاضلاب با سیمان و نوع ملات گیر کرده در مسیر لوله‌ها، در رفع این مشکل بسیار مؤثر است.

به عنوان مثال، اگر سیمان تازه وارد لوله فاضلاب شده باشد، در صورت اقدام سریع، می‌توان آن را با حلال سیمان برطرف کرد. اما اگر زمان زیادی از این اتفاق گذشته باشد، گرفتگی تنها با دستگاه‌های مخصوص قابل رفع خواهد بود.

بنابراین، علت اصلی گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان، ورود این مواد به لوله‌های منتهی به حمام، سرویس بهداشتی و کف سایر قسمت‌های ساختمان است.

نحوه رفع گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان

بهترین راهکار برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان، گچ و قیر، استفاده از دستگاه فنر برقی است. فنر برقی هیچ‌گونه آسیبی به ساختار لوله‌کشی وارد نمی‌کند و کمترین میزان خرابی را در از بین بردن سیمان گیر کرده در مسیر لوله ایجاد می‌کند.

در این بخش، به چند نمونه از رفع گرفتگی لوله با سیمان و موارد مشابه آن با روش‌های مختلف اشاره خواهیم کرد.

رفع گرفتگی لوله با سیمان سفید

از دیگر موارد گرفتگی لوله فاضلاب با ملات ساختمانی، مسدود شدن مسیر لوله با سیمان سفید است. بیشترین حجم بروز این مشکل مربوط به گرفتگی لوله فاضلاب با دوغاب و سیمان سفید استفاده شده در هنگام بازسازی و تعمیر سرویس بهداشتی و حمام است.

در این مواقع، استفاده از دستگاه لوله بازکنی برقی یک راهکار مطلوب برای رفع گرفتگی ناشی از سیمان در لوله‌های فاضلاب است. همچنین، در برخی موارد، استفاده از محلول‌های شیمیایی حل‌کننده و نرم‌کننده سیمان نیز برای رفع گرفتگی لوله‌های فاضلاب پیشنهاد می‌شود (مانند ریختن اسید در چاه فاضلاب).

رفع گرفتگی لوله با گچ

گچ یکی دیگر از مصالح ساختمانی است که به دلیل استفاده رایج در بنایی، تجمع آن در مسیر لوله فاضلاب بسیار اتفاق می‌افتد. بنابراین، آشنایی با روش‌های رفع گرفتگی لوله فاضلاب با گچ، به‌ویژه در ساختمان‌های بازسازی‌شده (مانند رفع گرفتگی لوله فاضلاب حیاط)، از اهمیت بالایی برخوردار است.

استفاده از پمپ هوا برای رفع گرفتگی ناشی از گچ و ذرات گیر کرده در لوله فاضلاب، یک راهکار مناسب است. در این روش، ورود هوا با فشار زیاد، ذراتی را که قدرت چسبندگی به لوله ندارند، از مسیر لوله خارج می‌کند.

در شرایطی که تجمع ذرات گچ با ملات سیمانی همراه باشد، بهتر است از دستگاه لوله بازکنی برقی برای فنر زدن لوله فاضلاب یا محلول‌های بازکننده مخصوص استفاده شود.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب با قیر

گرفتگی لوله فاضلاب با قیر نیز از جمله مشکلاتی است که در ساخت‌وساز و تعمیرات ساختمان رخ می‌دهد. مواجهه با این مشکل، نیازمند اقدامات لازم برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب است. چسبندگی قیر به لوله‌های پلاستیکی و فلزی فاضلاب، تنها با مواد حل‌کننده و جداکننده قیر از سطوح امکان‌پذیر است.

با ریختن بنزین، نفت و گازوئیل در مسیر لوله‌های فاضلاب، می‌توانید گرفتگی لوله را باز کنید. پس از این کار، ریختن آب داغ به منظور تمیز شدن کامل مسیر لوله فاضلاب، بسیار مؤثر است.

نکات قابل توجه در رفع گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان

هنگام اقدام به رفع گرفتگی لوله با سیمان، گچ و قیر، داشتن اطلاعات دقیق در خصوص ملات ساختمانی گیر کرده در مسیر لوله‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. از آنجایی که میزان چسبندگی و قدرت فشردگی هر کدام از این مواد در مسیر لوله فاضلاب با هم تفاوت دارد، بنابراین پس از مشاهده علائم گرفتگی، بهترین راهکار را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button