چاه بازکنی

چاه بازکنی

زمانی نیاز به چاه بازکنی است که چاه یا لوله فاضلاب شما پرشده و یا دچار گرفتگی شده باشد. ازجمله عواملی که در پر شدن چاه نقش دارند می‌توان به انواع گرفتگی توالت به دلیل وجود مانع در لوله‌ها و عدم خروج آب و فاضلاب از توالت اشاره کرد. علاوه بر این، حضور حشرات موزی مانند سوسک در اثر گرفتگی چاه فاضلاب افزایش می‌یابند. برای تشخیص دقیق‌تر و مطمئن‌تر، در اولین فرصت به دنبال رفع گرفتگی چاه خود باشید. در این مقاله به برخی علل گرفتگی چاه و انواع روش‌های چاه بازکنی می‌پردازیم.

دلایل گرفتگی چاه آشپزخانه

در آشپزخانه، ذرات مختلف غذا مانند برنج و حبوبات که در آب حل نمی‌شوند، می‌توانند در لوله‌ها جمع شده و درنهایت منجر به گرفتگی شوند. یکی دیگر از علل گرفتگی لوله کف آشپزخانه زمانی است که اجسام سخت مانند وسایل پلاستیکی یا پارچه‌ای مستقیماً به داخل چاه می‌افتند و مانع جریان آب می‌شوند.

اگر طرح ساختمان یا اندازه لوله و چاه به‌درستی هم‌راستا نباشد، جریان آب در داخل لوله ها دچار مشکل می‌شود و درنتیجه تکرار این اتفاق، خط آب آشپزخانه مسدود می‌شود. همچنین، حالتی که بیشتر در خانه‌های نوساز دیده می‌شود این است که، موادی مانند سیمان، قیر و ماسه به‌راحتی می‌توانند مسیر آب را مسدود کنند.

در صورت اتصال لوله آشپزخانه به چاه‌های دیگر و یا پر شدن چاه فاضلاب ساختمان، بررسی علت در مناطق دیگر و بررسی لوله‌های متصل اهمیت دارد. به‌علاوه، مو یکی دیگر از مقصران شایع است که به تدریج جمع شده و لوله‌ها را مسدود می‌کند و به‌مرورزمان باعث گرفتگی می‌شود.

در صورت آسیب یا شکستگی لوله، آب نمی‌تواند به‌درستی از کانال اصلی عبور کند و درنتیجه آب از چاه نشت می‌کند. این می‌تواند منجر به مرطوب شدن کف آشپزخانه و نفوذ آب به سقف‌های مجاور شود.

نحوه صحیح باز کردن گرفتگی توالت

هنگامی‌که با گرفتگی توالت مواجه می‌شوید، اولین گزینه معمولاً استفاده از سیفون توالت است. برخی از افراد ممکن است استفاده از اسید لوله بازکن را نیز در نظر بگیرند. با بررسی نوع سیفون توالت فرنگی مانند سیفون فرانسوی یا ایرانی شروع کنید. اگر می‌توانید علت گرفتگی را ببینید و معتقدید که می‌توان آن را با استفاده از پیستون لاستیکی حل کرد، آن را امتحان کنید. سپس مقدار زیادی آب داخل سیفون بریزید تا گرفتگی کاملاً برطرف شود.

اگر این روش نتواند گرفتگی توالت را باز کند یا اگر روش سنتی‌تری را ترجیح می‌دهید، بهتر است با یک لوله‌کش تماس بگیرید. کار رفع گرفتگی توالت فرنگی را به یک سرویس‌دهنده حرفه‌ای بسپارید. آن‌ها دارای تجربه، مهارت و ابزار مناسب برای باز کردن مؤثر توالت هستند. معمولاً از فنر لوله‌بازکنی برای پاک‌سازی لوله فاضلاب استفاده می‌شود و هرگونه انسداد و رسوب داخل لوله را از بین می‌برد.

روش‌های رفع گرفتگی چاه فاضلاب

روش‌های رفع گرفتگی چاه فاضلاب

بسته به نوع لوله و ماهیت انسداد، روش‌های مختلفی برای رفع گرفتگی فاضلاب و گرفتگی چاه استفاده می‌شود.

  • چاه بازکن با فنر

رایج‌ترین روش برای رفع گرفتگی لوله‌های فاضلاب، استفاده از چاه بازکن فنری است. این روش که به آن فنر الکتریکی نیز گفته می‌شود، شامل قرار دادن فنر در لوله و چرخاندن آن برای جابجایی و رفع گرفتگی است.

  • درب چاه هوا (تراکم هوا)

درصورتی‌که انسداد لوله و چاه با استفاده از چاه بازکن فنری قابل‌رفع نباشد، از دستگاه تراکم هوا برای رفع گرفتگی استفاده می‌شود.

  • چاه بازکن واترجت

با گذشت زمان در دیواره‌های لوله فاضلاب رسوبات مختلفی ازجمله چربی‌ها جمع می‌شود که می‌تواند مانع جریان شود. با کمک دستگاه واترجت تخصصی می‌توان این رسوبات را شسته و عملکرد لوله را بازیابی کرد.

چاه بازکنی با فنر برقی و مته

استفاده از فنر لوله بازکن با مته یکی دیگر از تکنیک های رفع گرفتگی لوله‌ها می باشد. متخصصان لوله‌بازکنی اغلب از این روش استفاده می کنند زیرا این، روند را تسریع و ساده می‌کند. محبوبیت فنر لوله بازکن با مته را می‌توان به دلیل سرعت پایین چرخش فنر در روش دستی و همچنین حجیم و سنگین بودن دستگاه فنری دانست.

سخن پایانی

در مواردی که امکان حفر چاه جایگزین وجود ندارد، باید دست به تخلیه چاه و باز کردن انسداد های موجود در آن بزنیم. برای رفع این قبیل انسداد ها خود افراد نباید دست به اقدامات تخصصی بزنند چرا که ممکن است برای مبتدیان خطر آفرین باشد. هنگام استفاده از این روش های حرفه ای مثل استفاده از فنر برقی برای رفع انسداد، توصیه می‌شود به تخصص و تجربه متخصصان ماهر تکیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button