در این مطلب به معایب لوله بازکنی با فنر برقی اشاره شده است. یکی از مشکلات رایج بین مردم گرفتگی لوله فاضلاب است. که این اتفاق ممکن است در هر زمانی در اثر دلایل مختلفی از جمله موی سر, چربی, مواد غذایی و اشیاء پیش بیاید. در این مواقع باید به فکر این باشیم که چگونه این مشکل را رفع کنیم و لوله را باز کنیم.
یکی از روش هایی که بسیاری از مردم برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب انجام می دهند, استفاده از فنر برقی لوله باز کنی است. استفاده از این روش بسیار سریع و کارآمد است. البته ممکن است معایبی نیز داشته باشد که در این مقاله به ذکر این معایب خواهیم پرداخت.
فنر لوله بازکنی چیست؟
به طور کلی فنر لوله باز کنی از فنر و موتور تشکیل شده و می تواند گرفتگی های لوله فاضلاب را باز کند. این فنر برای رفع گرفتگی توالت ایرانی, ظرفشویی, لوله های ساختمان, تخلیه چاه و باز کردن لوله مورد استفاده قرار می گیرد.
فنر لوله بازکنی یک ابزار مفید و اساسی برای رفع مشکلات گرفتگی لوله ها و تسهیل فرآوردهای بهداشتی مختلف است. استفاده از این فنر برای رفع گرفتگی های لوله فاضلاب و سایر حالاتی مانند گرفتگی لولههای ظرفشویی و تخلیه چاه بسیار کارآمد و موثر به نظر می رسد. این ابزار به واقعیت یک کلیدی برای حفظ آب و فاضلاب بهداشتی و عملکرد درست لوله های ساختمانی می باشد.
انواع فنر لوله باز کنی و نحوه عملکرد آن
برای رفع گرفتگی لوله های فاضلاب دو روش وجود دارد:
-
لوله باز کنی به روش دستی
از روش لوله بازکنی دستی در زمان های گذشته استفاده می شود. این روش معایب زیادی داشت و وقت زیادی را می گرفت. به همین دلیل امروزه این روش زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرد. در این روش فنر را درون لوله ای که دچار گرفتگی شده است قرار می دهند و فنر را بالا و پایین می کنند تا گرفتگی لوله باز شود.
معمولا زمانی که لوله به علت چربی گرفته شده باشد استفاده از این روش زیاد کارآمد نیست.
-
استفاده از فنر برقی
فنر برقی از یک فنر تشکیل شده است که اندازه آن براساس لوله شما متغیر است. این فنر به یک موتور متصل می شود و کار دریل را انجام می دهد. با استفاده از این روش دیگر لازم نیست نگران شکستگی لوله باشید. چرا که حرکات موتور برقی با اندازه و ویژگی های لوله های فاضلاب تناسب دارد. در ادامه به طور مفصل تر با فنر برقی آشنا می شویم.
اجزای تشکیل دهنده فنر برقی
فنر برقی یکی از دستگاه های کاربردی است که از یک فنر پیچ دار و یک موتور تشکیل شده است. موتور آن دارای ابعاد مختلفی است که شما می توانید متناسب با گرفتگی لوله فاضلاب فشار و نیروی آن را نیز تنظیم کنید. از این دستگاه به طور خاص برای لوله بازکنی استفاده می کنند.
روش کار دستگاه فنر برقی
همانطور که گفتیم فنر و موتور, اجزای اصلی تشکیل دهنده فنر برقی هستند. برای لوله باز کنی توسط فنر برقی ابتدا تکنیسین فنر برقی را به برق شهری متصل می کند. توصیه می شود برای جلوگیری از سوختن سایر وسایل برقی تمامی آنها را از برق بکشید.
در ادامه فنر را وارد لوله می کنند و عملکرد دستگاه به گونه ای است که در ابتدا به آرامی می چرخد تا زمانی که به گرفتگی لوله برخورد کند و زمانی که به گرفتگی برخورد, سرعت دستگاه را بیشتر می کنند. در آخر بعد از اینکه گرفتگی لوله باز شد مقداری آب گرم می ریزند تا درنهایت گرفتگی ها به چاه فاضلاب برسد.
فنر برقی دو نوع دارد که برای گرفتگی های سخت مانند سنگ, قیر و….. از سری نوک تیز آن استفاده می کنند و برای گرفتگی هایی مثل مو و اشیای نرم از سری پهن آن استفاده می کنند.
انواع فنر برقی لوله بازکنی
فنرهای برقی انواع مختلفی دارند که از هر کدام برای انجام خدمات خاصی استفاده می کنند. از جمله فنر های برقی می توان به مدل های آشغالگیر, مارپیچی, راسته, چاقویی, چاقویی قوی, مته ای, زنجیری, برسی, کوزه ای و قیفی اشاره کرد.
مزایای استفاده از فنر برقی برای لوله بازکنی
استفاده از فنر برقی به عنوان رفع گرفتگی لوله فاضلاب دارای مزایایی می باشد از جمله:
- بدون کثیف کاری
- باز کردن لوله با سرعت بالا
- شبانه روزی
- به صرفه
- بهترین روش از نظر متخصصان
- باز کردن لوله به صورت تضمینی و قطعی
معایب استفاده از فنر برقی
استفاده از فنر برقی برای لوله باز کنی علاوه بر مزایای زیادی که به همراه دارد دارای معایبی نیز می باشد مانند:
- عدم وجود محافظ برای دور فنر
- دشوار بودن کنترل فنر
- با توجه به سرعت بالای فنر, امکان شکستن یا سوراخ شدن لوله های فاضلاب وجود دارد.
سر فنر لوله باز کنی چیست؟
فنر لوله باز کنی به کمک یک دستگاه مخصوص به حرکت در می آید. برای بهبود عملکرد فنرها, سر فنرهایی را به انتهای آن می بندند. این قطعات ممکن است باعث خرد شدن گرفتگی ها شوند.
سر فنر ها انواع مختلفی دارند که می توانیم به سر فنر الماسی, سر فنر اسیدی, نیزه ای, برس دار, کوزه ای, چاقویی, ابزار گیر و میله فنری اشاره کنیم.
دلایل ایجاد گرفتگی در لوله فاضلاب
یکی از رایج ترین مشکلات که ممکن است برای هر شخصی پیش بیاید گرفتگی توالت است. ولی باید ببنیم دلیل این گرفتگی چه مواردی می تواند باشد. در زیر به دلایل گرفتگی توالت فرنگی و ایرانی اشاره خواهیم کرد:
- مشکل در لوله کشی: یکی از دلایل ایجاد گرفتگی می تواند اشکال در لوله کشی باشد. در این شرایط بهتر است از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
- افتادن اشیاء مختلف در توالت: هر کدام از اشیاء بزرگ یا سختی که درون لوله بیفتد می تواند باعث گرفتگی شود.
- انباشته شدن فضولات: موادی که قابل تجزیه شدن نیستند مانند دستمال کاغذی, صابون, لوازم آرایشی, نوار بهداشتی, نخ دندان و….. اگر به درون لوله بیفتند باعث گرفتگی می شوند.
نتیجه گیری
در این مقاله به معایب لوله بازکنی با فنر برقی پرداختیم و برای حل این مشکل رایج راهکارهایی را ارائه دادیم. استفاده از فنر برقی برای رفع گرفتگی لوله ها می تواند مزایا و معایبی داشته باشد. اگر قصد باز کردن لوله به همراه فنر برقی را دارید بهتر است اول از همه این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا با نحوه کار آن آشنا شوید و حتما انجام این کار را به یک تکنیسین مجرب واگذار کنید.