معرفی بهترین چسب های نشتی لوله فاضلاب

معرفی بهترین چسب های نشتی لوله فاضلاب

استفاده از چسب نشتی لوله فاضلاب یک راه‌حل سریع و اقتصادی است که در بسیاری از مواقع می‌تواند مشکل را حل کند. انواع مختلفی از چسب‌های لوله فاضلاب در بازار موجود است و شما می‌توانید براساس نیاز خود، گزینه مناسب را انتخاب کنید. در این مقاله، نحوه انتخاب بهترین چسب برای نشتی لوله‌ های فاضلاب و لوله‌های سبز را بررسی خواهیم کرد.

بهترین چسب برای نشتی لوله‌های فاضلاب و لوله‌های سبز کدام است؟

هدف از انتخاب چسب، جلوگیری از نشت است؛ اما باید بدانید که گزینه‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد. ابتدا باید به جنس و کاربرد لوله خود توجه کنید، زیرا چسبی که در یک وضعیت خاص به خوبی عمل می‌کند، ممکن است در شرایط دیگری کارایی نداشته باشد. چسب‌های متفاوت از نظر تحمل فشار و دما در شرایط مختلف عملکرد متفاوتی دارند.

هنگام خرید چسب نشتی لوله فاضلاب، چه نکاتی را باید مد نظر داشته باشید؟

به هنگام خرید چسب نشتی لوله فاضلاب به موارد زیر توجه کنید:

  • نوع چسب و تناسب آن با کاربرد مورد نظر
  • نوع و جنس لوله
  • دما
  • فشار

در بخش‌های بعدی هر یک از این موارد را به طور مفصل بررسی خواهیم کرد.

خرید چسب نشتی لوله فاضلاب

توجه به نوع درزگیر و مناسب بودن آن برای کاربرد

نکته اولی که هنگام خرید بهترین چسب برای نشتی لوله فاضلاب و لوله سبز باید مدنظر قرار دهید، تناسب چسب با نوع لوله است. درزگیرهای لوله به طور کلی به سه دسته تقسیم می‌شوند: نوارهای PTFE، آب‌بند لوله و رزین‌های بی‌هوازی.

  1. پلی تترا فلوئورو اتیلن (PTFE)
    این ماده یک پلیمر مصنوعی است که به عنوان تفلون شناخته می‌شود. در واقع، تفلون نام تجاری آن است. نوار PTFE بسیار منعطف است و به راحتی بر روی تمام رزوه‌های لوله‌های فلزی قابل استفاده می‌باشد. انواع مختلفی از این نوار برای لوله‌های هوایی، آبی و گازی موجود است. معمولاً تفلون برای لوله‌های PVC استفاده نمی‌شود، زیرا باعث لغزندگی بیش از حد رزوه‌ها می‌شود. این موضوع برای بسیاری از مواد مشکل‌ساز نیست، اما در مورد رزوه‌های PVC، می‌تواند آنها را به شدت لغزنده کند و تحت فشار زیاد آسیب بزند.
  2. آب‌بند لوله (دوپ لوله)
    این ماده یک خمیر غلیظ و قابل اشتعال است که اغلب با بتونه مقایسه می‌شود. این خمیر به عنوان همه‌کاره‌ترین درزگیر برای رزوه‌های لوله شناخته می‌شود و در اکثر شرایط قابل استفاده است. این درزگیرها به طور کامل سفت نمی‌شوند و می‌توانند تا حدودی تغییر فشار یا حرکت را جبران کنند.

معمولاً متخصصان آب‌بند لوله را ترجیح می‌دهند. این نوع درزگیر عملکرد بسیار خوبی بر روی انواع لوله‌های مسی مورد استفاده برای آب و لوله‌های پلاستیکی مورد استفاده در زهکشی دارد. به همین دلیل، این محصول را در بیشتر کیت‌های ابزار لوله‌کش‌ها خواهید دید. آب‌بندهای لوله معمولاً گران‌تر از نوارهای PTFE هستند و کار با آنها چندان ساده نیست. بیشتر آنها بر پایه ترکیبات حلال هستند.

رزین‌های بی‌هوازی
رزین‌های بی‌هوازی برای پخت به حلال نیاز ندارند، بلکه به خروج هوا از رزوه واکنش نشان می‌دهند. این نوع رزین ویژگی‌هایی مشابه با پلاستیک دارد و به خوبی می‌تواند جاهای خالی و حفره‌ها را پر کند، بدون آن که دچار ترک‌خوردگی یا شکستگی شود. همچنین، این رزین‌ها به خوبی مهر و موم می‌شوند، حتی در صورت وجود مقداری حرکت یا لرزش.

برای پخت، رزین‌های آب‌بندی نیاز به حضور یون‌های فلزی دارند؛ به همین دلیل معمولاً برای رزوه‌های لوله‌های پلاستیکی مناسب نیستند. همچنین ممکن است برای مهر و موم‌شدن آنها نیاز به زمان حدود ۲۴ ساعت داشته باشید. رزین‌های بی‌هوازی معمولاً از آب‌بندهای خمیری گران‌تر بوده و به عنوان گران‌ترین گزینه برای آب‌بندی رزوه‌های لوله‌های نشت‌کننده در نظر گرفته می‌شوند. محصولات رزینی به طور کلی برای مصارف عمومی استفاده نمی‌شوند و در کاربردهای تخصصی به کار می‌روند.

توجه به ماده تشکیل‌دهنده لوله

نکته دیگری که هنگام خرید چسب نشتی لوله فاضلاب باید مد نظر قرار دهید، نوع ماده تشکیل‌دهنده لوله است. به طور کلی، نوارهای PTFE و رزین‌های بی‌هوازی درزگیرهایی هستند که برای لوله‌های فلزی مناسب می‌باشند. در عوض، آب‌بند لوله (دوپ لوله) می‌تواند انواع لوله‌های ساخته شده از مواد مختلف را درزگیری کند. با این حال، توجه به برخی جزئیات مهم است.

به عنوان مثال، لوله‌های فلزی می‌توانند از مس، برنج، آلومینیوم، فولاد گالوانیزه، فولاد ضد زنگ، آهن و دیگر مواد ساخته شوند. همچنین، لوله‌های ساخته شده از مواد مصنوعی شامل ABS، پلی اتیلن، Cycolac، PVC، CPVC و در موارد نادر فایبرگلاس تقویت شده هستند.

اگرچه برخی از بهترین درزگیرهای رزوه لوله به صورت چندکاره عمل می‌کنند، اما همه انواع درزگیرها روی همه نوع لوله مؤثر نیستند. در صورتی که به تطابق نوع درزگیر با لوله دارای نشتی توجه نکنید، ممکن است باعث ایجاد نشتی‌های بیشتر و در نتیجه خسارات بیشتری شوید. بنابراین، بسیار ضروری است که قبل از هر چیز، از تطابق درزگیر انتخابی‌تان با لوله خود اطمینان حاصل کنید.

توجه به دما

هنگام انتخاب بهترین چسب برای نشتی لوله فاضلاب، مهم است که بررسی کنید آیا چسب یا درزگیر مورد نظر با شرایط محیطی لوله سازگاری دارد یا خیر. بیشتر اوقات، درزگیر انتخابی باید بتواند شرایط دمایی شدید را بدون شکست یا ترک خوردگی تحمل کند.

نوار PTFE انعطاف‌پذیری بالایی در برابر دماهای مختلف دارد. این نوار چندمنظوره و سفیدرنگ قادر است دماهایی بین ۲۱۲- درجه تا ۵۰۰ درجه فارنهایت (معادل ۱۳۵- تا ۲۶۰ درجه سانتی‌گراد) را تحمل کند. همچنین، نوارهای PTFE که برای گاز استفاده می‌شوند و معمولاً زردرنگ هستند، حد بالایی مشابهی دارند، اما این نوارها قادرند دماهای پایین‌تری را تا ۴۵۰- درجه فارنهایت (معادل ۲۶۷- درجه سانتی‌گراد) نیز تحمل کنند.

تفاوت در انعطاف‌پذیری دما

دوپ لوله و رزین‌های بی‌هوازی در برابر سرما و گرما انعطاف‌پذیری یکسانی ندارند. به طور کلی، این مواد می‌توانند دماهایی بین ۵۰- درجه تا ۳۰۰ یا ۴۰۰ درجه فارنهایت را تحمل کنند. این سطح تحمل دما برای بسیاری از کاربردها مناسب است، اگرچه ممکن است در استفاده در فضای باز در برخی مناطق با محدودیت‌هایی مواجه شوند.

توجه به فشار

فشار گاز طبیعی معمولاً بین ۳/۱ تا ۴/۱ پوند بر اینچ مربع (psi) است. هرچند نشت آب ممکن است به نظر قابل توجه بیاید، اما فشار آب خانگی به ندرت از ۸۰psi بیشتر می‌شود. با این حال، در تأسیسات تجاری، فشار می‌تواند بیشتر از این باشد و درزگیر لوله‌ای که در چنین شرایطی استفاده می‌شود باید قادر به تحمل این فشار باشد. به عنوان مثال، دوپ لوله‌ای که می‌تواند فشار مایع ۱۰,۰۰۰psi را تحمل کند، تنها برای فشار گاز حدود ۳,۰۰۰psi درجه‌بندی می‌شود.

نکات مهم در انتخاب بهترین چسب برای نشتی لوله فاضلاب

برای انتخاب بهترین چسب برای نشتی لوله فاضلاب و لوله سبز، باید به ترکیباتی که شامل پایدارکننده‌ها، غلظت‌دهنده‌ها و پلیمرهای پلاستیکی واقع در مخلوطی از حلال‌ها هستند، توجه کنید. همچنین، این چسب‌ها باید دارای ویژگی‌های زیر باشند:

  • مقاومت در برابر پاک‌کننده‌های شیمیایی و محلول‌های لوله‌بازکن
  • توانایی تحمل دماهای شدید (سرما و گرما)
  • ضد آب بودن
  • مقاومت بالا در برابر شکنندگی و ترک خوردگی
  • انعطاف‌پذیری بالا
  • سبک بودن و استحکام کششی

با توجه به این ویژگی‌ها، می‌توانید چسب مناسب را برای رفع نشتی‌های لوله فاضلاب انتخاب کنید.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی انواع چسب‌های لوله فاضلاب، بهترین چسب برای رفع نشتی و ویژگی‌های ضروری یک چسب مناسب پرداخته شد. هر نوع لوله نیاز به چسب خاص خود دارد تا نشتی‌ها به بهترین شکل برطرف شوند و از آسیب‌های مجدد یا خسارات ناشی از عدم درزگیری و آب‌بندی صحیح جلوگیری شود. امیدواریم این مقاله به شما در حل مشکل نشتی لوله فاضلاب کمک کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button