لایروبی چاه

لایروبی چاه

برای افزایش طول عمر یک چاه فاضلاب، باید توجه داشته باشید که تنها تخلیه آن مهم نیست در مورادی لازم است پس از تخلیه، لایروبی نیز انجام شود. به مرور زمان در دیواره های داخلی چاه ممکن است روسوبات و ذراتی جامد بوجود بیاید و ایجاد انسداد کند.

این انسداد باعث عدم جریان صحیح فاضلاب، بوی بد و حتی سرریز شدن فاضلاب شود. در این مواقع لایروبی چاه فاضلاب روشی موثر برای بهبود عملکرد چاه است. یک چاه با عملکرد مناسب باید قابلیت جذب آب و فاضلاب را داشته باشد، اما اگر چاه در حد استاندارد نباشد یا کیفیت خاک پایین باشد، سریع‌تر از حد معمول پر می‌شود و نیاز به تخلیه و لایروبی دارد.

لایروبی نکردن چاه‌ها پیامدهای مخربی به همراه خواهد داشت. امروزه یافتن یک متخصص قابل‌اعتماد و آگاه برای پاک‌سازی این چاه‌های فاضلاب به یکی از دغدغه‌های اصلی افراد و سازمان‌هایی تبدیل‌شده است که با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

لایروبی چاه چیست؟

لایروبی چاه به فرآیند برداشتن لایه‌های انباشته‌شده روی دیواره‌ها و کف چاه یا کانال‌های فاضلاب اطلاق می‌شود. این لایه‌ها به دلایل مختلفی مانند رسوب گردوغبار، مصالح ساختمانی، گریس و … می‌توانند در طول زمان تشکیل شوند. با ایجاد این لایه‌ها، جذب آب در چاه مختل شده و باعث گرفتگی می گردد. این عمل شامل حذف این لایه‌ها، برای افزایش کارایی چاه است. در محیط‌های مسکونی و صنعتی، وجود لایه‌های متعدد بر روی دیواره و کف چاه می‌تواند باعث ایجاد بوی قوی و نامطبوع شود. حتی تخلیه چاه نیز ممکن است این بو را از بین نبرد و برای احیای آن نیاز به لایروبی چاه باشد.

چندین شاخص وجود دارد که یک چاه نیاز به لایروبی دارد، مانند وجود بوی نامطبوع فاضلاب، سرریز شدن آب از توالت، وجود حشرات موذی مانند سوسک.

همگی این علائم حاکی از آن است که چاه به ظرفیت خود رسیده و نیاز به این عمل را دارد.

چرا چاه دائماً پر می‌شود؟

دلایل پر شدن چاه می‌تواند متفاوت باشد، یکی از عوامل آن نوع خاک در مجاورت چاه است. به‌عنوان‌مثال، چاه‌های واقع در مناطق کوهستانی (متشکل از سنگ) تمایل به کشش کمتری دارند و احتمالاً ظرف چند سال پر می‌شوند، درحالی‌که چاه‌های ساخته‌شده در مناطق شنی ممکن است حدود 20 تا 25 سال طول بکشد تا پر شوند.

به‌طور کلی، احتمال پر شدن چاه در خاک شنی در مقایسه با خاک رسی به‌طور قابل‌توجهی کمتر است. همچنین، گاهی اوقات، تجمع مو و چربی می‌تواند یک لایه نفوذ ناپذیر در داخل چاه ایجاد کند و از خروج آب جلوگیری کند. در چنین مواردی، چاه مسدود می‌شود و لایروبی برای بازیابی عملکرد مناسب است و  باعث جلوگیری از هزینه‌های غیرضروری می‌شود.

فرآیند لایروبی و کف تراشی چاه چگونه انجام می‌شود؟

چاه تخلیه می‌شود و فردی به داخل می‌رود تا رسوبات دیواره‌ها و کف را بتراشد و آن‌ها را از چاه خارج کند. هنگامی‌که چاه لایروبی، شن و ماسه گل‌زدایی شد، به حالت اولیه خود بازمی‌گردد. لایروبی چاه و کف تراشی یک کار تخصصی است که نیاز به مهارت خاص دارد.

توصیه می‌شود برای اطمینان از ایمنی و عملکرد چاه خود از متخصصانی که مهارت‌ها و دانش لازم در لایروبی چاه فاضلاب و کف سازی را دارند کمک بگیرید.

فرآیند لایروبی و کف تراشی چاه چگونه انجام می‌شود؟

بی‌توجهی در لایروبی  به‌موقع چاه

بی‌توجهی به عواقب این کار می‌تواند منجر به پیامدهای مخربی شود. چاه‌های فاضلاب در صورت عدم رسیدگی، گاز سولفید هیدروژن و سایر گازهای سمی را در نتیجه تجزیه مواد مختلف، منتشر می‌کنند. این گازها تهدید قابل‌توجهی برای سلامت انسان هستند و می‌توانند صدمات جبران‌ناپذیری به بارآورند.

حتی در غلظت‌های پایین، وجود این گازهای بدبو می‌تواند منجر به سردرد، خواب‌آلودگی، خستگی و مشکلات سیستم تنفسی شود. در غلظت‌های بالاتر، افراد ممکن است پس از تماس با گاز، التهاب، درد و حساسیت شدید پوست و چشم را تجربه کنند.

عدم رسیدگی سریع به این موضوع برای رفاه اعضای خانواده و افراد مجاور بسیار مضر است، زیرا قرار گرفتن مداوم در معرض گازها و بوهای مضر می‌تواند منجر به مسمومیت مزمن، کاهش ضربان قلب، مشکلات گوارشی، تعریق زیاد شود. علاوه بر این، عدم تخلیه و لایروبی به‌موقع چاه می‌تواند منجر به نشت فاضلاب زیرزمینی و احتمال ریزش ساختمان شود.

سخن پایانی

برای اطمینان از طول عمر و پایداری چاه، انجام کارهای لایروبی و کف سازی پس از هر دوره تخلیه بسیار مهم است. این اقدامات نه‌تنها طول عمر چاه را افزایش می‌دهد بلکه از پر شدن سریع آن نیز جلوگیری می‌کند.

بی‌توجهی به اجرای فرآیند کف سازی بلافاصله پس از تخلیه چاه منجر به تجمع سریع آب در چاه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button